[HalfMoon] Interjú Szekeres Andrással a Junkies énekesével

Régóta tervezem, hogy a sokak által közkedvelt interjúsorozatot újraindítom. Ennek az első videója egy ismert emberrel, nevezetesen a Junkies énekesével Szekeres Andrással készült. A jövőben igyekszem eleget tenni az ígéreteimnek. Így aztán számíthattok szerepjátékos (csakis Nil kedvéért), kártyás, társasjátékos körökből ugyanúgy interjúalanyokra, mint a művészeti vonalról, amiben írók, színészek és zenészek is feltűnnek majd. Régóta fenn van a listámon például egy helybéli (celldömölki) színész hölgy. Vele meg is beszéltük korábban a találkozót, ám gyermeke születése miatt ez “elnapolódott”. Igyekszem ezt is mihamarabb felvenni.

HalfMoon

Ez volt az interjúsorozat címe, melyben több neves szerepjáték tervezővel, íróval, illusztrátorral beszélgettem. Néhány korábbi cím: Nemes István, Nyulászi Zsolt, Kornya Zsolt, Lipták László, Novák Csanád, Győri Zoltán (Mit Játsszunk?), Makó Balázs, Tihor Miklós, stb.

Ezen kívül beszélgettem olyan ikonikus HKK-s játékosokkal, mint Szabó András (Bubu), vagy éppen Egyed Dávid (Alanor Webshop), Abbas Krisztián (Dungeon) és Csető Zsolt (újságíró, Alanor).

Szeretném folytatni mindkét dolgot, azonban az is lehet, hogy a HKK-s beszélgetések bekerülnek a podcastba, mivel a téma ott is lehet hasonló. Ez még nem forrt ki bennem teljesen. (Sőt az utolsó ötlet épp most jutott eszembe, ezt még Nillel is egyeztetnem kell.)

I’ll be back

Ikonikus mondat a Terminátor című filmből. Talán ezzel jelezhetem azt is, hogy a csatornára ezentúl visszatérnek ezek a tartalmak is. Első körben tehát Szekeres András jön, aki a Junkies és a Szekeres és Barbaró énekese. S hogy miért őt választottam? Először 1997-ben voltam egy zalaegerszegi koncertjükön, s bár akkor még a Tankcsapda előzenekaraként léptek fel, megtetszett a formáció (nem mellesleg az akkori barátnőm már ismerte a munkásságukat, s igazából miattuk mentünk). Sokáig követtem a munkásságukat, aztán elengedtem ezt a punk vonalat. Később kezembe akadt egy album, meghallgattam, s kiderült, hogy a zenéjük pont annyit változott, hogy a jelenlegi ízlésembe nemcsak belefér, hanem tetszik is. Így hát jöjjön ezúttal Szekeres András, a Junkiesból, hogy eddig még nem hallottatok róla!

S ha már egyszer képes volta egy idézettel nyitni ezt a blokkot, akkor ugyanabból a filmből idézném cseh nyelven az elköszönést! Tehát mindenkinek: Ahoj, Poblacsek!

Címke , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük