Interjú Lipták László grafikussal

by Robi

Amikor elkészítettem Makó Balázzsal azt a bizonyos első interjút, még nem gondoltam, hogy ebből sorozat lesz, s ebben a sorozatban meg fogom tudni szólaltatni fiatalkorom meghatározó alakjait. Nagyon nagy élmény hétről-hétre leülni és beszélgetni egy olyan emberrel, aki így vagy úgy, de meghatározó szerepet töltött be fiatalkoromban.

Ezeket az interjúkat hatalmas élmény elkészíteni, nem volt ez máshogy ebben az esetben sem. Körülbelül 2 héttel ezelőtt sikerült leülni beszélgetni Lipták László grafikussal. Az ő csodaszép ornamentikái, jellegzetes stílusa a 90-es évek óta lebilincsel engem. Ahogy visszaemlékszem, hogy egyik barátom, Szunyogh László volt az, aki megismertette velem Laci jellegzetes stílusát. Az akkoriban megjelenő szerepjáték magazinokban mindig kereste a neki tetsző grafikákat, s hosszúú időn keresztül volt képes beszélni róluk. Én ekkoriban jegyeztem meg Laci nevét. Természetesen nagyon örülök neki, hogy kedvenc kártyajátékomhoz, a Hatalom Kártyái Kártyajátékhoz is rengeteg grafikát készített, többbek közt a hamarosan megjelenő Leira szelencéjét is, amit láthattatok egy másik videómban.

Az interjú nem lett rövid, így is körülbelül háromnegyed órával rövidebb változatot láthattok, mert rengeteg privát beszélgetés volt még interjún kívül, ahol szintén érdekes dolgok hangzottak el. Szeretem, hogy majd minden alanytól tanultam valami érdekeset, ebből például azt:

Az, hogy valakit inspirálni tudjál, ahhoz értéket kell teremtened. Az érték onnantól kezdve működik, hogy tőled függetlenné válik.

Ezt az idézetet magammal viszem, elteszem, s próbálok belőle értéket teremteni. Remélem nektek is ad annyi gondolkodnivalót, mint nekem. Nagyon szépen köszönöm az interjút!

Címke , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük