Interjú a MAGUS egyik alkotójával Novák Csanáddal

A mai napon felkerült a csatornára egy nagyon hosszú, ugyanakkor számomra nagyon fontos és érdekes beszélgetés Novák Csanáddal. Ő volt a 90-es években egyik megkerülhetetlen neve, amennyiben valaki körbenézett a fantasy szerepjátékok piacán! Sokszor, sok helyen leírtam már, hogy én akkor voltam fiatal, amikor ez a mozgalom – amit a videóban Csanád is említ – szárba szökkent, végigéltem a magyar szerepjátékos közösség megszületését.

Kis ajánló

A fantasy irodalom engem John Caldwell: A káosz szava című könyvével talált meg. Ez indított el azon az úton, ahol első körben találkoztam a Túlélők Földjével, majd az AD&D-vel (Advanced Dungeons&Dragons), később pedig a MAGUS-sal. Emlékszem a várakozásra, ami az első kiadás megjelenését megelőzte, ahogy arra is, hogy vetettük bele magunkat az első kalandba, amikor végre a kezünkbe kaptuk a könyvet. (Még az első MAGUS karakterre is emlékszem, aki egy tűzvarázsló volt, arra viszont nem, hogy miért azt választottam.)

Számomra a fenti lépcsőfokok mind meghatározó elemek voltak a fiatalkoromban. Emiatt számíthattok rá, hogy igyekszem majd minden alkotóval beszélgetni a jövőben. Az első ember ebben a sorban, a Valhalla Páholy egykori vezetője, a MAGUS szerepjáték egyik atyja, akit Novák Csanádnak hívnak. Őszintén meglepődtem, hogy nem találtam vele interjút, mivel úgy gondolom, hogy egy megkerülhetetlen arca volt az RPG aranykorának. Mindig is érdekelt, hogy ezek az emberek hogy látták az első lépéseket. Bár fiatalabb koromban találkoztam én is Csanáddal és a többiekkel, de nyilván – ahogy az interjúban is elhangzik – nekem könnyebb dolgom van akkor, amikor emlékeznem kell rá, mint neki velem kapcsolatban.

Elég régóta kacérkodok a gondolattal, hogy interjúkat készítsek, s azt a csatornán közzétegyem. Ennek első lépése volt, hogy megkerestem Csanádot, aki Új-Zélandon él feleségével és kislányával. A tervek szerint a jövőben több ehhez hasonló tartalmat is közzé fogok tenni A Bíborhold youtube csatornán, mind pedig ezen az oldalon.

S végül…

Ha tetszett a videó, akkor az alábbi linken fel tudtok iratkozni a csatornára, illetve csatlakozhattok a Facebook csoporthoz:

Hát lássuk is ezt az interjút, remélem tetszeni fog nektek!

Novák Csanád

Címke , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés:[HalfMoon] Beszélgetés Nyulászi Zsolttal - Bíborhold

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük