Interjú a MAGUS egyik alkotójával Novák Csanáddal

A mai napon felkerült a csatornára egy nagyon hosszú, ugyanakkor számomra nagyon fontos és érdekes beszélgetés Novák Csanáddal, aki a 90-es években egy megkerülhetetlen név volt a fantasy szerepjátékok piacán! Sokszor, sok helyen leírtam már, hogy én akkor voltam fiatal, amikor ez a mozgalom – amit a videóban Csanád is említ – szárba szökkent, végigéltem a magyar szerepjátékos közösség megszületését.

A fantasy irodalom engem John Caldwell: A káosz szava című könyvével talált meg. Ez indított el azon az úton, ahol első körben találkoztam a Túlélők Földjével, majd az AD&D-vel (Advanced Dungeons&Dragons), később pedig a MAGUS-sal. Emlékszem a várakozásra, ami az első kiadás megjelenését megelőzte, ahogy arra is, hogy vetettük bele magunkat az első kalandba, amikor végre a kezünkbe kaptuk a könyvet. (Még az első MAGUS karakterre is emlékszem, aki egy tűzvarázsló volt, arra viszont nem, hogy miért azt választottam.) Számomra a fenti lépcsőfokok mind meghatározó elemek voltak a fiatalkoromban, úgyhogy számíthattok rá, hogy igyekszem minden alkotóval beszélgetni majd a jövőben. Az első ember ebben a sorban a Valhalla Páholy egykori vezetője, a MAGUS szerepjáték egyik atyja lett, akit Novák Csanádnak hívnak. Őszintén meglepődtem, hogy nem találtam vele interjút, mivel úgy gondolom, hogy meghatározó alakja volt az rpg aranykorának. Mindig is érdekelt, hogy ezek az emberek hogy látták az első lépéseket. Bár fiatalabb koromban találkoztam én is Csanáddal és a többiekkel, de nyilván – ahogy az interjúban is elhangzik – nekem könnyebb dolgom van akkor, amikor emlékeznem kell rá, mint neki velem kapcsolatban.

Ha tettszett a videó, akkor az alábbi linken fel tudtok iratkozni a csatornára, illetve csatlakozhattok a Facebook csoporthoz:

  • Youtube: https://bit.ly/2UXn4Dj
  • Facebook: https://shorturl.at/hkuIM

Hát lássuk is ezt az interjút, remélem tetszeni fog nektek!

Novák Csanád

Címke , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés:[HalfMoon] Beszélgetés Nyulászi Zsolttal - Bíborhold

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.