[HKK] Hype-vonat

by Robi

Ismét otthon, ismét HKK versenyek nélkül, ismét egy kiegészítő megjelenésére várva. S ez szomorú, mert nem tudjuk, hogy mikor fogunk (esetleg fogunk-e még?) versenyre menni. Annyit ígérek, hogy igyekszem továbbra is tartalmat készíteni nektek. A héten két cikket is írtam, az egyik a Túlélők Földje klasszikus felvonásának második évadjával foglalkozik (amelyből lesz egy cikksorozat is), a másik pedig a Beholder Kft 39-es számú Kérdezz-felelek cikkére reflektál. Most azonban folytassuk a HKK-s témát, mert kaptam 1 gyakori, egy nem gyakori és 2 ritka lapot bemutatásra. Így hát hadd mutassam be nektek őket a Hype-vonat keretében. Ebből 2 lapot már láthattatok, azonban ha valaki nem olvasta a a cikket, ahol ezek fellelhetőek voltak (ejnye-bejnye), azok kedvéért most következzenek első körben ők ketten.

Minotaurusz homokharcos
Kitartó üvöltés
Minotaurusz homokharcos (5)

Az idei első Hype-vonat első lapja egy gyakori kártya, amely egy az utóbbi időben feltámasztott faj újabb darabja. Nyilván frissen bontott környezetben van inkább relevanciája, máshol nem igazán állja meg a helyét. A hasonló lapoknak, sem az élet, sem a feltételhez kötött visszavétel nem olyan erős képesség, amibe bárki erőforrást fektetne egy hagyományos versenykörnyezetben. Egy gyakori lap, ami még a saját koncepciójához sem “must have” lap. Így aztán úgy látom, hogy leginkább frissen bontott versenyeken fogunk majd vele találkozni.

Kitartó üvöltés (6-7)

2 zanszilánkért cserébe 2 negatív hatást is érheti az ellenfelünket. Nevezetesen el kell dobnia egy lapot, illetve fel is kell áldoznia egyet. Ezek után a Kitartó üvöltés a semmibe kerül. (Vicces, hogy a megfogalmazásból azt is ki lehetne olvasni, hogy az a lap kerül a semmibe, amit az ellenfélnek fel kellett áldoznia. Ezt én kicsit pontatlannak éreztem a kártyán.) Ezt a képességet 2 zanszilánkért tudjuk aktiválni, de emiatt nem hiszem, hogy túl sok pakliba be fog férni. Talán bilincsbe, vagy börtönbe, ahol a lap utánpótlás nem olyan egyszerű beférhet. Én azonban ezt a képességet kicsit drágának tartom, ezen felül esetlegesnek is érzem emiatt használni.

Ezzel szemben az E képessége már nem annyira rossz. Az ellenfél körében a semmibe dobva a kezünkből (nehezen reagálható módon) meg tudjuk akasztani az ellenfél tempóját. Ennek lehet jelentősége a védekezés szabály változása miatt, ha nem szeretnénk, hogy az első körös: “Passz, passz” után az ellenfél 3 varázspontból megnyerje a játékot. (Azért kicsit húznám a szám az 1 lapért.)

A lap harmadik képessége nyilván akkor kerül elő, ha a lapot az ellenfelünk eldobatja a kezünkből, vagy egy kósza counter áldozata lesz. Még sem érzem, hogy sokszor viszont fogjuk látni.

Ritka lapok a kiegészítőben

Ahogy azt már korábban megírtam, igyekszem elemzős videót gyártani az eddig megjelent lapokról. Nyilvánvalóan nem a fenti gyakori és nem gyakori lap adja el a kiegészítőt, hanem elsősorban a ritkák. A jól sikerült, vagy a túlságosan is jól sikerült lapok azok, amiért az emberek a vásárlás mellett döntenek. Nézzünk az idei Hype-vonat cikkek közül az elsőben egy eddig nem látott ritka lapot.

Aszályvarázs
Aszályvarázs (8)

Ez egy fekete lap, amely némiképp tempóhátrányba rakja az ellenfelet, hiszen a következő előkészítő fázisában el kell dobnia egy lapot, 1 VP-vel kevesebbet kap, ráadásul egy lapnál többet nem játszhat ki. Első körben lehetne jó lap, de ha mi kezdtünk nem akarjuk az egyetlen manánk elpazarolni egy védekezéssel rendelkező counter “kicsalására”. Ugyanakkor a lap jó lehet az első körös tempó megakasztásánál, ha az ellenfél kezdett. (Bár erre mind Sza-ti, mind pedig Tain-kris jobb választás szerintem.)

Ha a lapot kijátszáskor nem fogja meg az ellenfél, akkor biztosan nem tud lepörögni a több varázspontjából. Én ennek ellenére nem érzem erősnek ezt a lapot. A fekete eleve nem egy kedvelt szín a kontrollban. Csak akkor férhet be ilyen jellegű tempó pakliba, ha feljön a hideg a többi elemi sebzés mellé, de akkor sem érezném, hogy elsőként bekívánkozna oda. Mindent összevetve szerintem nem ez a lap lesz a Hype-vonat sztárja, sajnos sokkal nagyobb esélye van annak, hogy ez a lap is a gyűjteményes mappák állandó lakója lesz.

UPDATE

Volt egy verseny, amit pont azért nem nyertem meg, mert egyszerűen nem vettem észre az áramlást a lapon. Tanult kollégám – Hartner Gergely – figyelmeztetett, hogy elolvashatnám kicsit jobban is a lapokat. 🙂 Az áramlásnál valamiért kihagy az agyam, s egyszerűen nem veszi figyelembe (konkrétan versenyen is volt olyan, hogy mindenki látta csak én nem). Az áramlás része valóban jó a lapnak, s mivel az nehezen is reagálható, ezért az 1 varázspontot meg is éri. Így az eredeti pontértéket megváltoztattam 8-ra, mivel a szín továbbra sem elsődleges kontroll dekkekbe, s a lapon ezt a képességet legkorábban a második körtől lehet használni.

Ti hogy látjátok ezeket a lapokat? Mit gondoltok az eddig megjelent lapokról? Válaszaitokat itt hagyhatjátok komment formájában a cikk alatt, vagy írjátok meg a Facebook csoportban, ahová ezt szintén kiteszem. Jövő héten jön még egy Hype-vonat cikk egy másik ritka lappal!

Címke , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

3 hozzászólás a(z) [HKK] Hype-vonat bejegyzéshez

  1. Visszajelzés:[HKK] Homokdűnék paklibontás és lapbemutató - Bíborhold

  2. Visszajelzés:[HKK] Homokdűnék lapelemzés 1 - Színtelen lapok és a jó istenek - Bíborhold

  3. Visszajelzés:[HKK] Homokdűnék lapelemzés 1 – Semleges istenek - Bíborhold

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük