[HKK] András Bence és Dönczi Krisztián harmadik mérkőzés

by Robi

Ezúttal a korábban felrakott 2020 augusztus 22-én lejátszott hagyományos formátumú kiadói verseny döntőjének harmadik mérkőzésébe nyerhettek bepillantást. (Az első 2 összecsapásról itt találtok bejegyzést az oldalon.) A döntő harmadik meccsén 2-0-ás állásból folytatták a versenyzők a játékot. A két résztvevő András Bence és Dönczi Krisztián voltak. Mindketten semleges csatamezővel játszottak, ami nem meglepő, hiszen az elmúlt egy év nem szólt másról, mint az epikus követők (ezen belül is a Legendás pegazus, Valsirah a tündöklő, Zu’lit familiárisa, s olykor a Semmi mestere) közötti párharcról.

ANBAM, avagy Amúgy nincs baj a mezővel

Született is egy mozaikszó annak kifejezésére, hogy a mező ellen mennyire rossz játszani. Kicsit – így a döntő utolsó mérkőzése kapcsán – eszembe jutott, hogy ehhez a témához többnyire annyit szoktam hozzászólni, hogy nincs, A lehetőség adott mindenkinek, hogy semleges csatamezővel játsszon. Sőt az sincs megtiltva senkinek, hogy teljesen másképpen rakja össze a pakliját, mint akár a döntő két résztvevője. Ahogy az is engedélyezett, hogy valaki epikus követővel játsszon, s mindenki mást megverjen, csak a mezővel legyen 50-50% esélye a párharcra. Én úgy látom, hogy a mező ellen is lehet készülni, ahogy például azt Makó Gergelytől láttuk például a Kerekes Kálmán Emlékverseny-en, aki Korlátozás-sal nagyon jó eredményeket ért el 5 lap epikusok és mezők ellen is. Én egy ideje egy Harangmester-el feleálló paklit fejlesztgetek, ami most kezd összeállni. (Igaz, hogy hozzám ez a követő mindig is közel állt.)

Én úgy látom, hogy ezzel a szabálylappal amúgy nagyon helyesen nem tettek semmit. Ezzel a részével a Kérdezz-felelek 39. csomag változásai közül maximálisan egyet tudok érteni. Változás nem történt, azonban maga a mező szerintem egy apró változás hatására is kieshet a metából, ami az epikus követők további tombolásához vezet(het). Nem vagyok különösképpen oda a mezőért (szerintem 1-2 alkalomtól eltekintve nem játszottam a szabálylappal), de elismerem a szükségességét, s hát az epikus követőket sem szeretem jobban. Részemről valóban ANBAM, én örülök neki, hogy van.

Akkor jöjjön a harmadik etap a fenti mérkőzésből, amit az alábbi linken találtok meg.

Szerintetek tényleg sok a baj a szabálylappal? Véleményeteket nyugodtan írjátok le itt vagy a Facebookon.

Címke , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés:[HKK] Miért éppen csatamező? - Bíborhold

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük