[HKK] Homokdűnék paklibontás és lapbemutató

by Robi

2020. november 20. – Egy héttel az előzetesen tervezett megjelenés előtt fog megjelenni a HKK új kiegészítője a Homokdűnék. A kiadó, az Eldüen, valamint a Bíborhold oldalon is találkozhattatok lapokkal, amelyek az új kiegészítőben megjelenő lapokat mutatták be nektek. A Homokdűnék a világ egy távoli szegletébe – egy sivatagba – kalauzolja a játékosokat, ahol élőholt seregek, múmiák, angyalok csapnak össze egymással, illetve ahol az oázisok vize maga az élet. A képek hangulatosak, a kártyák többsége kapcsolódik a kiegészítő témájához, hangulatához. A legtöbb új kép kifejező és tetszetős, de vannak olyan alkotások, amelyek fénye megkopott, s nem feltétlenül felelnek meg a mai kor elvárásainak.

Nekem a Homokdűnék kiegészítőkről Egyiptom történelme, az Ezeregy éjszaka meséi, valamint a Múmia filmek jutottak eszembe először. A meséskönyv számomra meghatározó volt, gyerekkoromban nagyon szerettem Ali baba és a 40 rablót, vagy épp Aladdint, illetve Seherezádé történetét. Egyszóval kifejezetten örülök az ilyen mesés témáknak.

Egy új lap

Mielőtt megmutatnám nektek a paklibontós videót, azelőtt hadd mutassak meg nektek még egy kártyát az oldalamon. A kártya, amelyről szó lesz egy dzsinn, mégpedig Albo, a sivatag kincse.

Egy lap már nem lehet rossz, amennyiben lapot tud termelni nekünk, még ha Albo nem is rakja játékba ezeket a lapokat. Ő egy erőforrás kártya, s nem is csinálja rosszul, amit csinál. Bár hasznossága nagyban függ attól, hogy a lapra írt Mindig teli kulacs, Szélsikló vagy Ezüst iránytű lapok pontosan mit tudnak. A 3-ból egyik lapot láthatjátok majd a videóban, s arról már is kiderült, hogy egy igencsak jól használható lap. amely 3 (!!!) képességgel is rendelkezik. De be is fotóztam, s megnézhetitek egy kicsit lejjebb. Elmondható, ha a másik két kártya hasonlóan hasznos, akkor Albo bizony egy nagyon ajándékozó kedvű dzsinn. Ennek megfelelően remélem sokszor találkozunk vele is a játékban. Arról nem is beszélve, hogy a tárgyakhoz szükséges csontot is meg tudja termelni.

Ezen felül helyet kapott rajta egy Ereklye ikon. Ez ugye azt jelenti, hogy feláldozva és semmibe rakva ad egy csontot, növeli 3-mal a max. életpontot és gyógyít 3-at.

Albo által termelt egyik lap az Ezüst iránytű. Ezt a lapot most gyorsan fotóztam be, elnézést a minőségért, de remélem így is jól látható, hogy mit tud. 1 csontba kerül, amire ugye legrosszabb esetben a dzsinn megtermeli az erőforrást, s ha kirakjuk, akkor amellett, hogy húzat egy kártyát a felső 3 lapunk megnézhetjük, s azt tetszőleges sorrendben visszatehetjük. A tárgy E képessége lehetővé teszi, hogy egy pakli tetejéről a gyűjtőbe dobjunk egy lapot, így ha jól számolunk, s van olyan lap, amit nem szeretnénk felhúzni a megfelelő helyre téve kidobhatjuk a gyűjtőbe. Az már csak hab a tortán, ha valamiért nincs csontunk, akkor akár nehezen counterelhetően 1 vp-ért lecserélhetjük a kezünkből.

Szerintem ez a lap nagyon jól illeszkedik Albo-hoz, nekem tetszik a kis dzsinn. Így őt 8 pontosnak látom jelenleg.

Homodűnék paklibontás

El is jutottunk a videóhoz, amit időközben ki is raktam a csatornára. Sajnos a fények változása miatt volt némi szívás a videóval, de így jár az, aki kb 20-ikra tudja felmondani a bevezetőt normálisan. (Na jó, ez sem a legjobb, de tegnap kriminálisan rossz formában voltam.) Remélem azért élvezhető lesz ez a kis paklibontás és tetszeni fog nektek a videó! Lássuk is milyen vagyok, amikor nem vagyok formában. 🙂

Ne feledjétek, ha rendelni szeretnétek, akkor EZEN az oldalon kedvezményesen megtehetitek.

Ha szeretnétek többet megtudni a játékról: akkor ezen a 2 linken tudthattok meg többet:

  • http://beholder.hu/?m=hkk
  • http://hkk.hu/

Nektek hogy tetszik a kiegészítő? Hogy tetszenek a lapok? Mit gondoltok a hangulatáról? Írjátok meg kommentben itt vagy a Facebookon.

Címke , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés:[HKK] Homokdűnék lapelemzés 1 - Színtelen lapok és a jó istenek - Bíborhold

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük