XXV. HKK Nemzeti Bajnokság (1. nap)

by Robi

Sziasztok Kedves Emberek! Ezer éve (+/- 1-2 nap) nem írtam a blogra semmit. Ennek elsődlegesen belső okai vannak, amiről nem nagyon akarok clickbait formában nyilatkozni, a saját belső dolgaim, a lelkem nem lehet egy ilyen dolog tárgya. Rajta vagyok, hogy visszatereljem magam a helyes útra, pláne, mert nagyon (de tényleg nagyon-nagyon 🙂 ) szeretek írni és videót készíteni. Az idei év (leginkább a Covidnak hála) nem volt egy erős év számomra, mármint ami a HKK versenyzést illeti. Talán 4-5 versenyen vettem részt, s ezek közül egy könnyű ágon (én leginkább vígaszágnak mondanám), egy szombathelyi kvalifikációs versenyről kerültem be a Nemzeti versenyre kvalifikált legjobb játékosok sorába. Sokáig vívódtam, hogy akarok-e, tudok-e indulni a versenyen. Nem volt sem kedvem, sem energiám készülni. Végül ideértem, s a helyszínen elkezdtem videókat is forgatni (újra), olyannyira, hogy egy kis összeállítást már a mai napon meg tudok osztani az oldalon.

Nemzetik sora

Ez a negyedik verseny, amin részt veszek, a korábbiakra jóval felkészültebben mentem el, bár ez az akkori eredményeken nem feltétlenül látszik. Hogy berozsdásodtam, s elszoktam a légkörtől az annál inkább.

 • 2018-ban, az első nemzetimen egy Villámháborúval (38. hely) és egy Zuon, az ajándékozóval (34. hely) indultam. Ez azon ritka versenyek egyike volt, amikor epikus követővel játszottam. Fertelmesen rosszul ment az egész verseny, a végére úgy éreztem, hogy teljesen kiégtem, így a versenyt követően hetekig nem vettem elő a kártyát.
 • 2019-ben egy sokkal jobb helyet szerettem volna menni, mint az első versenyen. Igazából az első napi 32. hellyel annyire nem voltam elégedett, hogy a Sokszínűség jutalán nem is akartam indulni. Végül – mivel Boti menni akart mindenképpen – hajnalban raktam rá össze a dekket, s azzal a Zarknod börtönnel mentem egy 25. helyhez elegendő 2-2-2-t.
 • 2020-ban a Covid járvány közepén egy kórházi kirándulás után mentem el a nemzetire, de még nem voltam túl jól, s a maszkhasználat annyira szétzilálta a szervezetemet, hogy az első nap után feladtam, s hazamentem.
Az idei nemzeti

Idén nem igazán volt kedvem versenyekre járni. Ez javarészt arra az okra vezethető vissza, amiért az oldalon nem írtam cikkeket, vagy a csatornára nem töltöttem fel videót. A szombathelyi mini-kvalifikációs verseny után nem tudtam, hogy el fogok-e menni a 2021-es versenyre, azonban ahogy közeledett az esemény elkezdtem gondolkodni a paklikon. Ha másért nem, inspirációért, videó készítésért és cikkek írásáért mindenképpen szerettem volna eljönni. Az első napra egy Lassan járj! paklival készültem, amiben két kedves HKK-s barátom is segített (bár nem fogadtam meg mindenhol a tanácsotokat, bocsi). Előzetesen jónak tűnt a pakli, de a tapasztalat az volt, hogy a Sivatagi teknős nem a barátom. Egy semleges csatamező, egy Mennyek úrnője, 2 teknős pakli és egy Villámháború is simán (mondhatni csont nélkül) elvertek. Egyszerűen nem volt szerencsém az ellenfelekkel, s bárhogy húztam, ma mindenki “god módban” játszott ellenem. Így a gép elleni egyetlen győzelmemet a helyi szakács bablevesével tudtam ünnepelni. Egyetlen szívfájdalmam, hogy nem a kedvenc dekkemmel játszottam, azzal legalább élveztem volna a játékot. Ez sajnos ma a legtöbb alkalommal nem sikerült. Azonban nem adom fel, a második nap egy bilinccsel indulok, azzal a szabálylappal amúgy is nagyon szeretek játszani. Ki tudja, talán még egy videó is készül a második naphoz is. 🙂

Az első napi sorrend

Kérésre leírom az első napi sorrendet és felrakom a paklilistákat is! Jó nézegetést.

 1. Dönczi Krisztián (semleges csatamező)
 2. Mikulás Ádám (Változó környezet + Antimágikus rakshallion)
 3. Varga Krisztián 2 (A teknősök öregapja)
 4. Moschnitzka Ádám (Sokszínűség)
 5. Kurunczi Dávid (Semleges csatamező)
 6. Gergely Ferenc (Kreátor követői + Az istenek hírnöke + Kragoru familiárisa)
 7. Szabó Márk (Lassan járj! + Melák, az óriás)
 8. Sallai Gábor (A legfőbb káoszmester)
 9. Balogh István 2 (A mennyek úrnője)
 10. Makó Gergely (Villámháború)
Videó és képek

A XXV. Nemzeti Bajnokság első napjáról készült egy kis vlog adás. (Kicsit látszik, hogy kijöttem a gyakorlatból, szerencsére az interjúalanyok nem, így talán sikerül egy kicsit átadni a verseny hangulatából.

Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

3 hozzászólás a(z) XXV. HKK Nemzeti Bajnokság (1. nap) bejegyzéshez

 1. Visszajelzés:XXV. HKK Nemzeti Bajnokság (2. nap) - Bíborhold

 2. Visszajelzés:[HKK] XXV. HKK Nemzeti bajnokság - első nap - Bíborhold

 3. Visszajelzés:[HKK] Interjú és az első napi döntő második mérkőzése - Bíborhold

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük