Hype-vonat… Új állomás: Teknősök!

by Robi

Az elmúlt két hétben megismerkedhettetek 2 lappal a 11-es kiadásból. Ez a két lap az Azúrfőnix és a Motyogó kínzómester volt. Ahogy a kommenteket olvastam többségében tetszettek nektek a lapok, aminek személy szerint nagyon örülök. A mai napon elhoztam a harmadik nálam lévő lapot is, hogy fokozzam a várakozásotokat. Ezúttal a vonat a tekikhez vezet, egy érdekes új lappal ismertetve meg benneteket!

Mielőtt belevágnánk el kell mondjam, hogy egyelőre ez az utolsó lap, amit megismerhettek általam. Azonban nem maradtok Hype-vonat nélkül, hiszen időközben felvettünk Szabó Andrással egy kis elemzős videót is az eddig látott ritkákról. Ezt nagy valószínűséggel jövő héten láthatjátok. Mindenképpen szerettem volna még egy ilyen jellegű kontentet is a 11-es kiadásról, hiszen a Bíborhold elsősorban videós irányú tartalmat szeretne gyártani.

Vissza a teknősökhöz, hiszen láthattunk róluk több képet is az elmúlt hetekben. Ami feltűnt, hogy mindegyik dinamikus, s kifejezetten izgatja már a kép nézegetése is az ember fantáziáját, hogy vajon mit tudhat maga a lap? A teknőnsök megjelenésük óta nagy népszerűségnek örvendenek. Az elmúlt években ennek ellenére ebből az etnikum pakliból is jóval kevesebbet láthattunk a versenyasztalokon. Ezzel együtt erősebb példányaik így is fel-feltűntek1-1 versenypakliban. Népszerűségüknek egyik oka, hogy antimágiás képességük miatt nehezebb megfogni őket, s ha létrejönnek vagy dobatnak, vagy infót adnak nekünk az ellenfél kezében lévő lapokról. Hogy az etnikum feltámadóban van, arról Horváth Zsolt is tudna mesélni, hiszen ő több versenyen is sikerrel forgatta az újonnan megjelent epikus követő mellett őket.

A mai napon megosztott lapról elmondhatom, hogy nekem kifejezetten tetszik (ezt bezzeg nem fogja megjegyezni senki). Engem mindig megfognak az olyan képességek, amin sokat lehet gondolkozni. Személy szerint jobban szeretem azokat a lapokat, amelyekben van egy kis plusz, amin érdemes kicsit agyalni. Ezek a kis apróságok, egy köréjük épülő koncepcióval egészen kellemes meglepetéseket tudnak okozni. A mai lapnak sem a kijátszáskori képessége tetszett meg igazán, hanem az az úgynevezett side (mellék) képessége, amitől beindulnak az agytekervények. Nézzük is, hogy mit tudunk róla:

  • Idézési költsége 4 zsz, ami azért elég borsosnak mondható, miután a zanszilánk szabálya változott, hiszen valószínűleg a játék elején ezt javarészt varázspontból kell megfizetni. Persze egy Tleikan manapilon, vagy egy Vlagyimir ónixpiramisa erősen átértékelheti a fenti kijelentést. Azonban, ha ezt a lapot húzzuk, nem feltétlenül húzunk mellé a 2 fent említett épületből is.
  • Reakciódrágított, ami nehezíti a megakadályozását. Én jobbnak tartom azokat a lapokat, amelyekre nem lehet reagálni X-nél kisebb költégű lappal, azoknak a létrejöttében jobban bízom, mint egy “reakció drágított” társukéban. Nem igazán szeretem, ha a felgyűjtött erőforrásunkból létre akarok hozni egy ilyen lapot, s egy Buborék közbeszól. Ilyenkor azért nem őszinte az ember mosolya.
  • Képessége nagyon erős, hiszen minden nem teknős lényt a semmibe küld, vagy erőforrásokkal lát el minket. Ez utóbbi képessége valószínűleg nem a teknős dekkekben fog nagyot domborítani. Legalábbis nem hiszem, hogy a hatásfok maximalizációja miatt egy teknős dekk hirtelen tömegével kezdene használni varázslatokat.
  • S végül az a bizonyos apróság. Ha bármilyen módon eldobjuk, akkor az ellenfél is fog dobni egy véletlenszerű lapot. Ebben számomra óriási potenciál rejlik. Szeretem az ilyan apró képességeket, amelyek az esetek többségében létrejönnek. Első ránézésre a legkézenfekvőbb felhasználása, hogy a saját teknősünk antimágiájának eldobjuk a semmibe, így akár dobathatunk 2 lapot is az ellenfél kezéből. (Ami ugye egyben erősítheti a következő ilyen lap kijátszáskori bónuszát.) Én azt gondolom, hogy rengeteg olyan szituáció elképzelhető, ahol ez a lap meglepetést fog okozni!
  • Már az első megjelenéskor feltűnt, hogy mennyire jól néz ki ez a kép. Nektek hogy tetszik Ruzsinszki Zsolt rajza?
  • Mit gondoltok magáról a lapról? Ti hol játszanátok vele?

Írjátok meg a véleményeteket itt a cikk alatt, vagy akár a facebook poszt alatt! Ne feledjétek: jövő héten jön egy kis elemzés az eddig látott lapokról! Addig is jó utazást a Hype-vonatok!

Címke , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük