Posted on

by Robi

Ha őszinte akarok lenni, amikor nem volt kedvem éppen játszani, s amikor a Hatalom Kártyáit a hátam közepére sem kívántam éppen, akkor is nap-nap után megnyitottam az oldalakat, amelyek írhatnak esetleg a kedvenc kártyajátékomról. Aztán vagy volt ott egy cikk, amit azonnal elolvastam, vagy nem, s csalódottan újrapróbáltam pár órával később. Nos a mai napon indul egy új Hype-vonat, ami egykor “Szivárgás” névre hallgatott. Ezúttal Hype-vonat lesz a neve annak a sorozatnak, ami valami újdonság beharangozásával foglalkozik. Ma 11-kor indul a 11-es kiadás Hype-vonata, remélem vettetek rá jegyet!

Hype-vonat

Az első lap a kiegészítőből egy főnix, az Azúrfőnix. A főnixek az epikus követőjük megjelenése óta szárnyra kaptak. Azóta több versenyen láthattuk őket, s bizony képesek voltak “berepülni” a versenyek első helyeire is.

A mai napon a főnixek közül egy piros színű “csirkét” (ahogy sokan becézik ezeket a madarakat) hoztam nektek. Kijátszási költségét és a védekezését tekintve kifejezetten kedvező és olcsó lapról beszélünk, ami a védekezés miatt képes kirepülni a kezünkből akkor is, ha az ellenfelünk kezdte a játékot. Nézzük miket tudunk róla:

 • Alapvetően passzívan érkezik, tehát építeni nem tud azonnal.
 • Bár a képességével főnixek áldozásával képes körönként egy reakciót megakadályozni (nyilván önmaga beáldozásával is), de ennek tömeges kihasználásához mondjuk például egy tűzfészek kell, ahol feltámadó főnix fiókák termelődnek.
 • A nem használható főnixeket is bedobálhatjuk neki, de tapasztalatom szerint emiatt nem szokott helyet követelni magának egy lap a paklikban.
 • Ez a lap a counter szekciót félig-meddig támogatja, azonban kijátszáskor nem igazán csinál semmit, s általában azt látom, hogy az ilyen asztalról működő counterek (update: Pásztor Szabolcs javaslatára) nem szoktak túl nagy karriert befutni.
 • Viszi a Dobótőr, s a manapság népszerű Fairlight bölcsesség is.

A mai meta többnyire teljesen kioptimalizált paklikkal játszik, ahol minden lap counterel, és/vagy cantrip, emellett esetleg leszedős képességgel is bír (bár ugye manapság ez a képesség mostohagyermeknek számít a HKK-ban). Legnagyobb ereje ennek a lapnak abban rejlik talán, hogy védekezésből kifér, s utána körbe kell játszani, ezzel együtt én nem úgy látom, hogy mindenképpen helyet követel magának minden paklikba. (update-elve Szati javaslatára)

Azúrfőnix (by Nagy Gergely) © Beholder Kft – http://www.beholder.hu/

Ilyen poszt a következő hetekben több is fog jönni, úgyhogy kísérjétek figyelemmel az oldal frissítéseit!

Nektek hogy tetszik ez a madárka? Szerintetek hova fog beférni? Véleményeteket írjátok meg a poszt alatt!

7 Replies to “Indul a Hype-vonat… Beszállás!”

 1. Nem látom a kártyában az átütő erőt, de keltetőben, főnixben és egyéb elvetemült paklikban akár még működhet is…

 2. “A nem használható főnixeket is bedobálhatjuk neki, de tapasztalatom szerint emiatt nem szokott helyet követelni magának egy lap a paklikban.”
  A Főnix fióka feltámad, elég jól lehet dobálgatni neki. Sok esetben ezt a lapot muszáj megoldani, és a költsége és Halálsikolya miatt ezt elég nehéz úgy, hogy előnyösen gyere ki a dologból.

 3. 2 komment:
  A Techiánaflux azért elég jót futott 🙂 de pl a Xenó bábot is használják.
  A “mindenképpen helyet követel magának minden pakliba” az valóban nem célunk, hiszen nagyon szürkíti a játékot.

  1. Azért a fluxot ne keverjük ehhez. Skálán kb ugyanazt kezeli le, bár topdeckelésnél a Flux mindenképp jobb, annak lehet manát is költeni, ennek csak áldozni, mellette normál körülmények között repültek ki első körben az UR bűbájok is ráadásul. Az ősmágiás, ez nem. A Flux mai napig egy irritáló lap, ezt a főnixet messze könnyebb megoldani azért. Ettől függetlenül erős papír, de fasorban sincs a fluxhoz képest.

 4. Lehet, hogy csak Én akadékoskodok, de a kieg jele nagyon nem tetszik. Egyszer már el lett sütve ez a medálra hajazó forma a tizedik kiadásnál. Akkor, egyszer jó volt, most már lehetett volna más. Az Ősök városa is ilyen volt (talán rosszabb), azokat a lapokat nehéz megítélni, hogy melyik kiadásban jelent meg pontosan. Alaposabban megnézve ez is konkrétan ugyanaz csak a szám lett átírva.
  Remélem ez nem lesz mostantól általános.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük