Indul a Hype-vonat… Beszállás!

by Robi

Ha őszinte akarok lenni, amikor nem volt kedvem éppen játszani, s amikor a Hatalom Kártyáit a hátam közepére sem kívántam éppen, akkor is nap-nap után megnyitottam az oldalakat, amelyek írhatnak esetleg a kedvenc kártyajátékomról. Aztán vagy volt ott egy cikk, amit azonnal elolvastam, vagy nem, s csalódottan újrapróbáltam pár órával később. Nos a mai napon indul egy új Hype-vonat, ami egykor “Szivárgás” névre hallgatott. Ezúttal Hype-vonat lesz a neve annak a sorozatnak, ami valami újdonság beharangozásával foglalkozik. Ma 11-kor indul a 11-es kiadás Hype-vonata, remélem vettetek rá jegyet!

Hype-vonat

Az első lap a kiegészítőből egy főnix, az Azúrfőnix. A főnixek az epikus követőjük megjelenése óta szárnyra kaptak. Azóta több versenyen láthattuk őket, s bizony képesek voltak “berepülni” a versenyek első helyeire is.

A mai napon a főnixek közül egy piros színű “csirkét” (ahogy sokan becézik ezeket a madarakat) hoztam nektek. Kijátszási költségét és a védekezését tekintve kifejezetten kedvező és olcsó lapról beszélünk, ami a védekezés miatt képes kirepülni a kezünkből akkor is, ha az ellenfelünk kezdte a játékot. Nézzük miket tudunk róla:

 • Alapvetően passzívan érkezik, tehát építeni nem tud azonnal.
 • Bár a képességével főnixek áldozásával képes körönként egy reakciót megakadályozni (nyilván önmaga beáldozásával is), de ennek tömeges kihasználásához mondjuk például egy tűzfészek kell, ahol feltámadó főnix fiókák termelődnek.
 • A nem használható főnixeket is bedobálhatjuk neki, de tapasztalatom szerint emiatt nem szokott helyet követelni magának egy lap a paklikban.
 • Ez a lap a counter szekciót félig-meddig támogatja, azonban kijátszáskor nem igazán csinál semmit, s általában azt látom, hogy az ilyen asztalról működő counterek (update: Pásztor Szabolcs javaslatára) nem szoktak túl nagy karriert befutni.
 • Viszi a Dobótőr, s a manapság népszerű Fairlight bölcsesség is.

A mai meta többnyire teljesen kioptimalizált paklikkal játszik, ahol minden lap counterel, és/vagy cantrip, emellett esetleg leszedős képességgel is bír (bár ugye manapság ez a képesség mostohagyermeknek számít a HKK-ban). Legnagyobb ereje ennek a lapnak abban rejlik talán, hogy védekezésből kifér, s utána körbe kell játszani, ezzel együtt én nem úgy látom, hogy mindenképpen helyet követel magának minden paklikba. (update-elve Szati javaslatára)

Azúrfőnix (by Nagy Gergely) © Beholder Kft – http://www.beholder.hu/

Ilyen poszt a következő hetekben több is fog jönni, úgyhogy kísérjétek figyelemmel az oldal frissítéseit!

Nektek hogy tetszik ez a madárka? Szerintetek hova fog beférni? Véleményeteket írjátok meg a poszt alatt!

Címke , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

7 hozzászólás a(z) Indul a Hype-vonat… Beszállás! bejegyzéshez

 1. A. Á. mondta:

  Nem látom a kártyában az átütő erőt, de keltetőben, főnixben és egyéb elvetemült paklikban akár még működhet is…

 2. Miklós mondta:

  “A nem használható főnixeket is bedobálhatjuk neki, de tapasztalatom szerint emiatt nem szokott helyet követelni magának egy lap a paklikban.”
  A Főnix fióka feltámad, elég jól lehet dobálgatni neki. Sok esetben ezt a lapot muszáj megoldani, és a költsége és Halálsikolya miatt ezt elég nehéz úgy, hogy előnyösen gyere ki a dologból.

 3. Dávidka mondta:

  Úgy érzem ennek a vonatnak durrdefektje lett 🙁

 4. Balage mondta:

  2 komment:
  A Techiánaflux azért elég jót futott 🙂 de pl a Xenó bábot is használják.
  A “mindenképpen helyet követel magának minden pakliba” az valóban nem célunk, hiszen nagyon szürkíti a játékot.

  • Dávidka mondta:

   Azért a fluxot ne keverjük ehhez. Skálán kb ugyanazt kezeli le, bár topdeckelésnél a Flux mindenképp jobb, annak lehet manát is költeni, ennek csak áldozni, mellette normál körülmények között repültek ki első körben az UR bűbájok is ráadásul. Az ősmágiás, ez nem. A Flux mai napig egy irritáló lap, ezt a főnixet messze könnyebb megoldani azért. Ettől függetlenül erős papír, de fasorban sincs a fluxhoz képest.

 5. Rasolphius mondta:

  Lehet, hogy csak Én akadékoskodok, de a kieg jele nagyon nem tetszik. Egyszer már el lett sütve ez a medálra hajazó forma a tizedik kiadásnál. Akkor, egyszer jó volt, most már lehetett volna más. Az Ősök városa is ilyen volt (talán rosszabb), azokat a lapokat nehéz megítélni, hogy melyik kiadásban jelent meg pontosan. Alaposabban megnézve ez is konkrétan ugyanaz csak a szám lett átírva.
  Remélem ez nem lesz mostantól általános.

 6. Visszajelzés:Hype-vonat... Új állomás: Teknősök! - Bíborhold

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük