[HKK] Hype-vonat 4. (Kristályláz)

by Robi

Ismét egy nappal közelebb kerültünk az új Hatalom Kártyái Kártyajáték kiegészítő, a Kristályláz megjelenéséhez. A cikk utolsó részében találkozhattok a nálam lévő utolsó lappal, ami a kiegészítő megjelenéséhez köthető. Ezt követően délután tervezem felvenni az új kiegészítő boostereiből a “paklibontós” videót, amit tervek szerint pénteken láthattok a csatornán. A mai napon a Mennyek Úrnőjének paklijához mutatok be egy izgalmas lapot.

Minden részhez járt egy csinos Steampunk kaller lány, a képükre kattintva megnézhetitek a korábbi bejegyzéseket és a kiegészítő Bíborholdon megjelent lapjait.

Hype-vonat 1.
Kristályláz Hype-vonat 2.
Hype-vonat 3.
Raquel haragja

Ha jól tudom az angyal vonal Pásztor Szabolcs fejéből pattant ki, s ha fogadnom kellene, ennek az lehetett az oka, hogy az első komolyabb versenyeredményeket 4 lapos Raia követőre épülő kontrollal érte el. Tudtommal azóta közel áll a szívéhez mind a szín, mind pedig a pakli. Az angyalok a Homokdűnékben kezdtek el saját koncepcióvá alakulni, s elhagyni a régi követőt, hogy egy vadonatúj epikus, a Mennyek úrnője vezesse harcba a fény seregeit. Ez a narancs lap pedig egy újkori “gyűjtőgent” hívott életre, aminek én örülök.

A Kristálylázból korábban már bemutatásra került egy defenzív kártya Őrangyal néven, ami szerintem kifejezetten jól sikerült. Remélem az angyalok a jövőben is állandó vendégei lesznek a HKK kiegészítőknek. Az Őrangyalról szóló cikket ezen a linken olvashatjátok el, s természetesen a lapot is megnézhetitek ott.

Térjünk azonban vissza a mai lapunkhoz Raquel haragjához. Először is a lap neve rögtön szemet szúr, hiszen ez is egy easter egg. Raguel arkangyal az igazságosság és harmónia angyala a Kinyilatkoztatások könyvében. Neve a Biblia mai szövegében nem szerepel. Nézzük meg, hogy maga a lap képessége mennyire illeszkedik az igazságossághoz, illetve a harmóniához.

2 zanszilánkért tudjuk megidézni, melyet egy idézés jel azonnal 1-re olcsóbbít, amennyiben nem mi kezdtük a játékot. Ha kijátsszuk, akkor egy célpont lapot a gyűjtőbe küld, majd bizonyos feltételek teljesülésével azonnal huzat is maga helyett egy másik kártyát (vagy ad egy Raia tóken lapot). Ez fontos képesség, mert például Zarknod szabálylapok ellen sem lesz blank. A fentiek mellett feltétellel a leszedett lapot is képes játékba hozni. Ezen képessége kifejezetten érdekes kártyává teszi.

Raquel haragja

Az angyalok játékmechanikája nekem kifejezetten tetszik. Segítik a játékost, ha az kicsit rosszabbul áll, mint az ellenfél. A lappal kapcsolatban egyetlen kifogás merülhet fel: a jelenlegi HKK sajnos eléggé mostohagyerekként kezeli a leszedéseket. A kijátszáskori képességek miatt a biztos megoldás a lapokra az, ha egy counterrel megakadályozzák őket. Éppen ezért a legtöbb dekk kevés leszedéssel játszik. Azonban erről a lapról el tudom képzelni, hogy fel fog bukkanni a versenyasztalokon. (Pl. Mennyek Úrnője mellett a gyűjtőből is kijátszható.)

S végezetül…

Hamarosan jön a már korábban említett “paklibontós” videó, ezzel kapcsolatban figyeljétek az oldalt és a csatornát. Szombaton pedig frissen bontott verseny lesz a wekerlei Boccai Klubban (a szokott helyen). Itt lehet majd először játszani a Kristályláz kiegészítő lapjaival.

Címke , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük