[HKK] Hype-vonat 3. (Kristályláz kiegészítő)

by Robi

Alig pár nap van vissza a Kristályláz kiegészítő megjelenésééig. Egészen pontosan e hét szombatig kell már csak várni arra, hogy a bemutató versenyen mindenki hozzájusson minden idők legerősebb lapjaival rendelkező HKK kiadványához. Addig is teljes gőzzel dübörög a Hype-vonat, mely a harmadik részben egy manót mutat be nektek. A manók egy időben nem örvendettek különösebben nagy népszerűségnek. Ennek legfőbb oka a Ragyogó manó volt, aki meglehetősen sok gondot okozott a “fogjunk meg mindent is” stílusú pakliknak. Azóta a lap a tiltás sorsára jutott, a manó dekk pedig ezzel a tiltással gyakorlatilag el is tűnt a versenyasztalokról. Nem állítom, hogy ez lap az új manó paklik ékköve lesz, azonban egy kiváló lap az ilyen típusú dekkekbe.

Mielőtt belevágnánk, azelőtt felhívnám a figyelmet a korábbi cikkekre, melyeket az alábbi linkekre kattintva lehet elolvasni:

Hype vonat 1. rész
Hype vonat 2. rész
Manóhercegnő
Manóhercegnő

Nekem kifejezetten tetszik ez a fajta új manó irányvonal. A lap költsége – ahogy azt korábban már megszokhattuk – helyettesíthető a szokott módon. Ha nem tudjuk, vagy nem akarjuk helyettesíteni ezt a 2 varázspontot, akkor kijátszásakor a lap +1-es reakciódrágítást kap. A manóhercegnő egyik képessége hasonlít a Teriád ámokfutóéra, azaz kijátszáskor ad minden lénynek egy izmot. Ebben az esetben azonban nem tudjuk feláldozni a lényeinket lapért, mint a lila lény esetében. Helyette körönként egy izomjelzőért cserébe leszedhetünk egy permanenst. Emellett semmizni is képes körönként egyet, ami, ha nem is túl erős, szintén hasznos képesség.

Az ilyen típusú nem gyakori lapok tetszettek már a Homokdűnék kiegészítő megjelenésekor is. Nagy öröm, hogy ezt az irányvonalat tovább tudták vinni erre a kiegészítőre is a készítők.

Terveztem, hogy a Kristályláz kiegészítő bemutatójában a lapokat össze fogom vetni a Túlélők Földje játékkal. Ebben az esetben azonban nem sokat tudok a játékból hozzátenni. Amikor a kiégett földekről megérkeztek a kalandozók az első labirintusban találkozhatnak egy sima manó-val. Ezen kívül néhány legendás manóval találkozhatunk, mint például a groxmati átokmanó, vagy épp az alattomos manó. Rajtuk kívül már csak az árnymanók léteznek, mint Ghalla egyik meghatározó, tulajdonátrendezésben jártas faja.

Megjegyzés: A rotációnak lesznek áldozatai, ezt mindenki tudta. Egyik ilyen pakli szerintem a manó is. Azt gondolom, hogy jó lenne ez a lap, ha valaha játszható pakli lesz még a manó dekk. Azonban az Új Nemzedék formátumon a manók alaplapjainak egy jó része már kitiltódott. Ha nem kap egy nagyobb frissítést, akkor a manók csak szép emlékek lesznek a Manóhercegnővel együtt.

Nektek hogy tetszik ez a lap? Szerintetek lesz még olyan valaha, hogy a manók feltámadnak, vagy az Új Nemzedék megjelenésével egyes paklik végleg feledésbe merülnek?

S a vonat megy tovább…

A héten – ahogy azt korábban már jeleztem – jön még egy ritka lap, valamint egy paklibontós videó is kikerül a csatornára. Ez utóbbihoz a mai napon a boosterek megérkeztek.

Címke , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

2 hozzászólás a(z) [HKK] Hype-vonat 3. (Kristályláz kiegészítő) bejegyzéshez

  1. Visszajelzés:[HKK] Hype-vonat 4. (Kristályláz) - Bíborhold

  2. Visszajelzés:[HKK] Kalandok a frissen bontott versenyen - Bíborhold

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük