Kelet-magyarországi HKK találkozó beszámoló

(2020. augusztus 14-16, Debrecen)

by Robi

A múlt hét végén került megrendezésre Debrecenben az immár hagyományos Nemzeti Bajnokságra felkészítő 3 napos verseny a Kelet-magyarországi HKK találkozó. A 3 napos rendezvényen a házigazda, Varga Krisztián ezúttal is megkeverte a versenynapok sorrendjét. Péntekre egy hagyományos megmérettetésre várták a versenyzőket. Szombaton kiemelt vidéki versenyt tartottak, ezúttal draft formátumban. Így vasárnapra maradt egy szín formátumot tartottak Sokszínűség jutalma formátummal kiegészítve. Ez utóbbi nemrég került be hivatalosan a versenynaptárba is. Ugyan ez a formátum nagyon megdolgoztatja a játékosokat, sajnos meglehetősen unalmas is.

Fontos tudni, hogy a rendezvényen minden versenyre külön lehetett nevezni, ennek megfelelően bármelyik napon lehetett indulni a többitől függetlenül. Ezúttal a találkozó második napja (szombat) volt a kiemelt vidéki verseny, immáron szokásos megemelt díjazással. Emellett a kiemelt versenyeken osztott 2019-es Orzag bilincse lapot is megkapták a nevezők. Mivel minden versenyre lehetett csak aznapi jelentkezéssel is részt venni, ezért változó volt a 3 nap látogatottsága. Legtöbben a kiemelt verseny napján (szombaton) vágtak bele a draftba. 21-en neveztek erre a versenynapra.

Akik távolabbról érkeztek, azokat a szervezők – az eddigi éveknek megfelelően – elszállásolták. A verseny után a játékosok külön programok keretében szórakozhattak, ismerkedhettek.

Első nap – Hagyományos verseny (Péntek)

A hagyományos verseny keretében – pénteken – 15-en indultak. Majdnem mindenki az 5 lapos indulást preferálta egy Korlátozást és egy bűbájokra építő Kreátor követői dekket kivéve. Végül ezen a versenynapon a Korlátozás szakította át elsőként a kézeletbeli célszalagot 2 db Zul’lit familiárisával felálló dekk előtt.

Az első 3 sorrendje:

1. Szabó András
(Korlátozás)
2. Aranyi Ákos
(Zu’lit familiárisa)
3. Szilágyi Csaba
(Zu’lit familiárisa)

Paklilisták:

I. Szabó Anddrás – Korlátozás

II. Aranyi Ákos – Zul’lit familiárisára

Második nap – Draft (Szombat)

A találkozó második napján kiemelt vidéki versenyt tartottak, melyre összesen 21-en neveztek. Közülük végül a második nap is Szabó András bizonyult a legjobbnak. András egy dzsinnekre épülő paklit szedett ki a drafton. Így ő lett az első Liu ThingHao és Kövér Attila előtt.

Az első 3 helyezett az alábbi dekkeket szedte ki a drafton:

I. Szabó András

II. Liu ThingHao

III. Kövér Attila

Harmadik nap – Egy szín, egy lap (Vasárnap)

A találkozó vasárnapi versenynapján tartott “egy szín, egy lap” formátumra mindössze 11-en neveztek. Ezek a listák közül mindössze a harmadik helyezett listája publikus, a többit a résztvevők kérésére nem tudom közölni, mivel ők erre a koncepcióra építenék a Nemzet bajnokság második napi dekkjét.

A sorrend a harmadik napon:

1. Aranyi Ákos
(Fairlight, Zu’lit familiárisa)
2. Sallai Gábor
(Chara-din, börtön)
3. Varga Krisztián
(Chara-din, Xenó ősplazma)

Ebből a 3 pakliból azonban sajnos csak – a nemzeti felkészülésre való tekintettel – Varga Krisztián paklija van meg, így azt tudom közölni.

Összetett eredmény a 3 nap alapján

A végső sorrendben mindössze egy helyezéspont döntött. Szabó András 2-suer lett első, egyszer ötödik, Aranyi Ákos pedig 1-szer első, egyszer második és egyszer ötödik. Ennek megfelelően végül a befutó nagyon szorosra sikerült.

Az összetettben az első 3 sorrendje

1. Szabó András

2. Aranyi Ákos

3. Sallai Gábor

A végső győztessel készült egy riport is, mely a Bíborholdon látható. Oda az alábbi link segítségével tudtok eljutni!

Minden résztvevőnek gratulálunk! Holnap pedig Beholderes kiadói verseny, gyertek minél többen!

Címke , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés:Így draftoltam a Kelet-magyarországi HKK találkozón - Bíborhold

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük