[HKK] XXV. HKK Nemzeti bajnokság – első nap döntőjének utolsó mérkőzése

By Robi

Sziasztok kedves Emberek! Igyekszem-igyekszem a XXV. HKK Nemzeti bajnokság első 2 napi döntőinek a mérkőzéseit mihamarabb közzétenni. Hogy egy kis kihagyás volt az előző videó után, annak leginkább az volt az oka, hogy a videó képminőségére kifogás érkezett. Bevallom először nem is tudtam hova tenni, végül csak megoldódott a dolog. Eredendően ugyan a videó képminőségével kapcsolatban érkezett hozzám kifogás, azonban ennek kapcsán feltettem egy kérdést a Facebook csoportban (ha rányomtok a linkre tudtok csatlakozni hozzá), s ott néhány hozzászólásból (illetve privátban konzultálva) arra jutottam, hogy az eddig megszokott kinézetet elhagyom és egészen egyszerű és letisztult új kinézetet tervezek helyette. Ennek az első lépése az alábbi videóban látható, ezzel kapcsolatban mindenképpen szeretném kérni tőletek, hogy jelezzétek vissza, hogy tetszik-e nektek ez az új design.

Youtube és képminőség

Kitérnék ebben a témában erre a kérdésre is, mivel az eredeti minőségi kifogás abból indult ki, hogy a videó minősége nagyon rossz, a kártyák nem olvashatók benne. Végül kiderült, hogy nem ugyanolyan minőségben néztük a videót. Szerettem volna magam beállítani, hogy mindenkinél a legjobb minőségben induljon el a videó, azonban erre vonatkozó lehetőséget nem találtam. (Ha van ilyen elrejtett funkció, akkor kérlek titeket, hogy írjátok meg merre található.) Igazából egy Youtube alapszerződést találtam, mely szerint a “youtube botok” felmérik a gépet, s a gép technikai jellemzői alapján a lehető legjobb minőségben indítják el a videót. Ha ez nálad kedves olvasó, valamiért rossz képminőséget generál, abban az esetben szükség lehet arra, hogy ezt manuálisan állítsd be. Nálam a gépen is a tévén is automatikusan a legjobb minőségben indul, eszembe sem jutott eddig, hogy ez nem mindenhol van feltétlen így.

Én minden videót FullHD-ban veszek fel, abban renderelek ki, és abban is töltöm fel. Ha alul 360-at, 480-at mutat a fogaskerék, akkor érdemes gyanakodni, hogy a minőségi beállításokat a Youtube nem jól lőtte be. Az alábbi 3 képen látható a beállítás menete:

A XXV. HKK Nemzeti bajnokság első napi döntője

Ha valamiért lemaradtál volna az előző 2 videóról, abban az esetben az alábbi linkeket ajánlom figyelmedbe:

S most jöjjön ennek a napnak a harmadik etapja. Talán nem meglepő módon – ahogy az már az indexképből is kiderült1-1-es állásról Dönczi Krisztián kezdésével.

A videó elkészültét támogatta…

A videó elkészültét a Beholder Kft támogatta. Legközelebbi rendezvényük, 2021. november 27-én szombaton lesz, amely nem más, mint a már szokásossá vált Beholder Találkozó. Ennek a programját a cég saját honlapján, ezen az oldalon olvashatjátok.

Elérhetőségeik:

Címke , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük