[HKK] Hype vonat 3 – Résföld lapok

By Robi

S akkor jöjjön az utolsó lap a mai napon. Eddig megismerhettétek az Ostoba yetit, a Tl’urlang tojást, valamint a Podcastünkben Nillel közösen megmutattuk nektek a Falkavezért. Aki esetleg nem követné a Podcastet, azok kedvéért a ma bemutatott legendás lap, a Túlvilág nagykövete mellett ezt is megmutatom újra. Immáron alig másfél hét van vissza a Résföld kiegészítő megjelenéséig, így aztán nap nap után bukkannak fel az új lapok a kiegészítőből. Érdemes megnézni az Alanor VIP csoportot, illetve hallgatni Dávid és Zsolt Podcastját. Rajtuk kívül érdemes ellátogatni az Excelsior és az Eldüen oldalaira, hiszen itt is mutatnak be HKK lapokat.

Falkavezér

Erről a zöld-fekete lapról elég bőven beszéltünk a Podcastben Nillel. Egy olyan lapról van szó, amely több koncepcióba is beillik. A Lassan Járj! + Sheran követős vonalba ugyanúgy, mint bármelyik farkasfalkába. (Igaz ez utóbbinál a Bilincs és a Börtön mellett “csak” manát termel a sebzés mellett.) Szerintem azonban egyre biztosabb, hogy a Leah követős hordákban is jól fogja magát érezni. Nagyon kíváncsi vagyok erre a lényre, hogy mennyire működik jól ezekben a környezetekben. Egy erős 8-9 pontos lapról van szó, mivel több koncepcióban is beférhet a pakliba. Izmot termelni meg mindig is jó mókának számított.

A Túlvilág nagykövete

Egy legendás lap erdeti példányával kezdem ezt a bemutatót. Miután megjelent a Túlvilág nagykövetének eredeti verziója, azután Bartus Gergely évekig terrorizálta legendás Rox paklijával a versenyek mezőnyét (ezzel harcolva ki a csontváz követő nerfelését). Annak a paklinak az egyik legstabilabb alaplapja volt a kisasszony. Nem is csoda, hogy ez a lap felemelkedett a legendák közé, hiszen rengeteg versenyen szerepelt a döntő asztalon. A régi lap bemutatásával igazából csak lehetőséget szerettem volna biztosítani arra, hogy aki szeretné összehasonlítani az újjal az könnyedén megtehesse.

Nem is szaporítom tovább a szót a régi lap dícséretével. Jöjjön egy a mai környezethez kicsit jobban illeszkedő formában ez a legendás lap. Költsége csökkent, hiszen 2 VP helyett most 1 VP + 1 ZSZ van a nekron mellett az idézési költségében. A lap képességei nem sokat változtak. Az egy maximális ép mellett kapott egy kifejezetten jól mutató életkioltó és mellé egy reakciódrágító ikont. A lap továbbra is nagyon jó lesz Rox paklikba bármilyen formában éledjen is újjá a kis csontvázak követője. Minden esetre csodálkoznék rajta, ha nem futna be legalább akkora karriert, mint elődje. Az, hogy szintén leüt minden lényt és/vagy építményt hasonlatossá teszi az Immunis Krakoch-hoz és A Halál angyalához.

Csontváz, csontváz hátán

A lap csontváztermelése abban a pakliban kifejezetten jó képesség. S igazából arról sem szabad megfeledkezni, hogy a “K” képessége IS életkioltós. S valóban, ahogy ezt a fórumon jól észrevette valaki, amennyiben megsebzi a lényt (ugye a képessége erre a sebzésre is kiterjed), akkor az a gyűjtőbe kerül. Egy jobb körben 2 lapot old meg ellenfelünk asztaláról. Baross Feri grafikáját mindig is szerettem, nagyon hangulatos lap. Én Rox-ba (Járjjal, vagy Járj nélkül) biztoan kipróbálnám. Szerintem ő is többféle koncepcióban meg tud jelenni, Rox mellett egy zsz-ért és egy nekronért kijátszani több, mint baráti (Járjjal megtámogatva kifejezetten arcátlan). Roxon túl bármilyen Járjas felálással jó lehet.

Amikor megkaptam ezt a lapot bemutatásra, nagyon örültem, mert mindig is tetszett ez a lap, szerettem volna belőle magamnál tudni egyszer belőle egy szettnyit.. Sajnos amikor újrakezdtem a játékot, akkora a pakli csillaga már leáldozott. Ettől függetlenül szerettem volna belőle szerezni, azonban mindig is sajnáltam rá azt az összeget, amit kértek érte. (Tudva, hogy játszani nem fogok vele valószínűleg.) Ahogy tudom a Rox ezzel a kiegészítővel igen komoly erősítést fog kapni, amely nagyon is ráfér erre a legendás követőre és paklira. Ha a fentihez hasonló lapok jönnek ki, akkor az éjfattyak mellett el kell gondolkodnom a Rox-ra épülő paklikon is.

Nektek hogy tetszik ez a lap? Fogjátok használni? Ne feledjétek, hamarosan jön egy paklibontós videó (jövő héten), utána pedig az 56. Beholder találkozó programja, melynek keretében Frissen bontott versenyt tart a kiadó. (Amin velem nem, de Nillel minden bizonnyal találkozhattok.)

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük