[HKK] Hype-vonat 1. – Résföld lapok

By Robi

Már csak alig fél hónap van hátra addig, ameddig megjelenik a HKK legújabb kiegészítője a Résföld. A kép és a cím némi áthallással bír számomra, nem kicsit éreztem amikor először láttam. (Ezért elnézést kérek azoktól, akiknek ez nem jutott eddig eszébe.) Éppen ezért – szokásomhoz híven – a Hype-vonat-hoz steampunk csajok képeivel fogok készülni. Azt hiszem minden egyes részhez be fogom vágni a bevető mellett látható képet! Nagyon tetszenek Lipták Laci képei, ez ebben a formában különösképpen kedves lett számomra. Négy képet kaptam a kiadótól bemutatásra, melyek viszonylag gyorsan fogják követni egymást, mivel tele vagyok kreatív energiákkal, s más dolgokat is készítek közben.

Lipták László – Résföld

Először jöjjön egy gyakori kártya, aztán egy nem gyakori, végül pedig kettő darab ritka lap. (Külön köszönöm, hogy a ritkák olyanok lettek, amelyeket én is szívesen használok. Ezért – ha lehet – még szívesebben írok róluk.)

Ostoba yeti

A résföldben újra jönnek 2 színű lapok. Az elmúlt időszakban több fekete-fehér (Nil kedvéért: LeahRaia) lap is megjelent, gondoljunk csak a Kristályvámpírra, a Sötét angyalra, vagy éppen a márványhó yetire.
Az ostoba yeti 1 nekronért idézhető meg (azaz teljesen ingyen van), anti-mágiával rendelkezik, ami kifejezetten jó reakció elleni védelemnek számít, s amennyiben van másik yetink, vagy hideg lapunk abban az esetben fel is támad. 3-at sebez, 1 élete van. Ha feltámad valamilyen szinten a Leah horda, esetleg Leah követővel támogatva, abban az esetben ez a lény kiváló lesz bele. Én a laphúzást sajnálom, hogy nem kapta meg, azonban az már tényleg túl szép lenne ahhoz, hogy az igaz legyen.

Leah követő nélkül is van sansza – ha máshol nem, mondjuk egy Kezdő ligán – hogy pakliba kerüljön gyakori létére. Igazából, ha csak olyan gyakori lapokra gondolunk, mint a Sötétségszellem, akkor is tudhatjuk, hogy az olcsó gyakori lapok is lehetnek népszerűek. Frissen bontotton sem lenne rossz, azonban a nekron költség ott (35-40 lapból) kicsit jobban fáj, mint rendes versenyen. Az az apró tény – hogy Raia és Leah varázslatot nem lehet neki dobni – már szinte említésre sem méltó. Mondjuk ez védi a mostanában népszerű gyógyulós Roxati főtitkárra épülő pakli több alaplapját is. Ez ugyanannyira előny is, mint aprócska hátrány.

Résföld verseny

Addig is ne feledjétek már csak fél hónap van hátra a Beholder találkozóig, ahol először játszhattok frissen bontott versenyt a Résföld lapjaival.

Nektek hogy tetszik a yeti? Mi majd jól kibeszéljük Nil-el a következő podcast-ben.

Címke , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

2 hozzászólás a(z) [HKK] Hype-vonat 1. – Résföld lapok bejegyzéshez

  1. Visszajelzés:[HKK] Hype-vonat 2. – Résföld lapok - Bíborhold

  2. Visszajelzés:[HKK] Hype vonat 3 – Résföld lapok - Bíborhold

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük