[HKK] Hype-vonat 2. – Résföld lapok

By Robi

Kicsit változott a koncepió, mert jobb témát találtam indexképnek. (Úgyhogy ezúttal egy a kiegészítő rajzához hasonlatosan átlátásos képet hoztam.) Ezzel együtt azért igyekezni fogok majd, hogy indokolatlan helyeken egy-egy csinos “kalauzlányt” is megosszak veletek . Az új kiegészítő – a Résföld – hamarosan (június közepén) megjelenik a HKK-hoz. A Bíborhold indulása óta minden kiegészítő megjelenésekor kaptam lapokat. Így volt ez most is, ezúttal a kiadó 4 lapot küldött el nekem. Ebből egy gyakori lap bemutatóját már láthattátok pár napja, ez volt az Ostoba yeti.

Az a lap gyakoriként egy az ígéretekhez híven, a hamvaiból feltámadó Leah horda egyik alaplapja lehet. Ma következik egy nem gyakori egy másik, megújulni látszó régi-új etnikum egyik képviselőjével.

Éjfattyak

Személy szerint nagyon szeretem azokat az etnikumokat, amelyek a Túlélők Földje világának egyedi fajai. Ennek megfelelően én örülök a burástyáknak, a varkaudaroknak, vagy éppen az éjfattyaknak. (Itt jegyezném meg, hogy remélem egyszer a varkaudarok is feltámadnak majd hamvaikból.) Az éjfattyak sokáig a TF csúcsragadozói voltak A Daxx-ról szármzó lények rettenetesen nagy életerővel rendelkeztek, mágiára immunisak voltak (kivéve az éjfattyak végzetét) és mindemellett halálos képességeik sokáig megoldhatatlannak tűnő akadályként tornyosultak a kalandozók előtt. Mára természetesen csak a vezetőik okozhatnak rövidebb-hosszabb ideig megoldhatatlannak tűnő feladatot. Zt’tuzzarxn, a világok megsemmisítője még várat magára, aki a TF neves szörnyei közül nekem kifejezetten hiányzik a lapok közül. Őróla nincs emmi hírem, azonban – ha minden igaz – az éjfattyak kapnak egy epikus követőt, aminek személy szerint én nem nagyon örülök. Ennek oka, hogy nem értem, hogyha egy etnikum jól működik Lassan Járj szabálylappal, azt miért kell 5 lap kontrollra formálni. Ez azonban csak a privát véleményem. Nézzük is inkább a mai lapunkat.

Tl’urlang tojás

Tihor Miklós mondta nekem korábban, hogy most sokat fognak erősödni az éjfattyak és az etnikum támogatására számos lap várható. Elsőre nem tűnik túl nagy számnak ez az éjfatty, azonban ha megvizsgáljuk, akkor hamar kiderül, hogy az etnikumhoz egy kifejezetten jó lény érkezik, mégpedig egy reakció lap. Kijátszáskor lényt fog, ami 2 manáért kicsit drága lenne, azonban majd minden éjfatty csökkenti a következő kijátszási költségét 1 varázsponttal, ha áramlik, s úgy bizony már nem is olyan drága ez a “lénykánter“. Azonban – ami különösen érdekessé teszi – áramlásra ez a lap is előre semlegesít ő azonban “csak” varázslatot, ellenben a korábban bemutatott Bn’oxrad szaggatóval, ami lényt akadályoz meg ugyanígy. Ezen kívül, asztalról olcsóbbítja az éjfattyakat 1-el.

Nagyon kíváncsi leszek az etnikum következő generációjára. Az első még a Kyorg ősmágussal meg a Manasajtolással volt jól játszható. A második generáció nem mondható különösebben sikeresnek, abból talán a nemrég megjelent Vg’axtol torzító tűnt a leghasználhatóbbnak, illetve korábban a zénes Robajkeltő. Eddig a most látott 2 éjfatty ígéretesnek tűnik. Ezeket Járj és Transzcendáló rakshallion mellett érdekes lesz kipróbálni. S ugye a lila színben van néhány igencsak jó Járj kompatibilis erőforrás, úgy mint az Előny a semmiből, vagy éppen a Kifordított varázsdoboz. Én kíváncsi leszek az éjfattyakra. Ti hogy látjátok őket? És ezt a lapot? Írjátok meg kommentben.

Indokolatlan női kép 🙂
Címke , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés:[HKK] Hype vonat 3 – Résföld lapok - Bíborhold

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük