[RPG] Versenyek a közeljövőben

By Robi

Amikor elindult a Pandemic társasjáték valóságban játszódó verziója, akkor hirtelen kiestek a kártyaversenyek, így felszabadult egy nagy halom idő, amelyet másra lehetett fordítani. Egy darabig elvoltam videók készítésével, vagy épp a Bíborhold elindításával. Mivel éppen 2020 március elején (az első zárlat előtt) voltunk a XIII. Kardok ünnepe MAGUS versenyen, ezért nyitott voltam arra is, hogy leüljek újra játszani. 2021 elején keresett az egyik HKK-s ismerősöm Kyb (azaz Pásztor Szabolcs) csapattagokat az újonnan induló D&D kampányához, s mivel ismertem mind a rendszert, mind a mesélőt, ezért úgy döntöttem jó lenne csatlakozni. Ennek több, mint egy éve, s immáron közel 40 alkalom van ebben a történetben (melyben a karakteremnek készült naplója is). Erről hamarosan bővebben is fogtok olvasni az oldalon.

Verseny, verseny, verseny
Szombathely, LvLUP

Sikerült teljesen elmerülni a szerepjátékok világban. A tavaly indult D&D életút játékhoz hasonlóan idén Szombathelyen a LvLUP-ban is elindult egy játék, mely ezúttal a MAGUS Első Törvénykönyve alapján fut. Mivel hétről-hétre összejövünk a helyen, ezért a tulajdonos meghívott bennünket jövő vasárnap (2022. április 24-én) egy baráti RPG versenyre. Ezúttal az általunk kevéssé ismert Új Törvénykönyv alapján lesz a játék. Ez azért is vicces, mert a csapatból 1 ember ismerte ezt a rendszert, ő pedig pont nem jön, mert nem ér rá. Így aztán a karakterek elkészítése nem kevés időbe került. Szerencsére a dreonar.hu oldalon van egy egészen jól összeszedett karakteralkotó rendszer, így aztán sikerült mindenkinek elkészítenie a karakterét.

A csapatot egy ereni kékköpenyes harcos, egy Uwel hívő paplovag, egy tolvajlány és az én Domvik papom fogja alkotni. Természetesen igyekszem mind írásos, mind videós formátumban beszámolni. Remélem a többieket nem fogja bánni, ha felveszem az eseményt. (Ha igen, akkor maximum beszámolót készítek majd.)

Budapest, Dungeon

Még javában beszélgettünk arról, hogy ki, mit szeretne játszani Szombathelyen, amikor megjelent Krisztián hirdetése a Dungeon facebook oldalán. Nosza, rajta hát gyorsan meg is osztottam ezt a saját oldalamon, hátha lesz néhány bátor HKK-s, akit érdekel a dolog, azonban eddig egyetlen emberrel sikerült felvennem a kapcsolatot. Ő nem kártyás, azonban kifejezetten szimpatikus embernek tűnik, így aztán arra gondoltam, hogy keresek még embereket a csapatba. Talán ezt többen olvassátok. A nagyszerű a dologban, hogy ezúttal nem kell kidolgozni karaktereket, mivel azt a szervezők készen adják.

Így aztán a lelkesedésen, a csapatnév kitalálásán, esetleg előtörténetének megalkotásán kívül csak a nevezési díj kifizetése lesz a feladat. Amit tudni kell rólam, hogy én bizonyos karakter típusokkal nem szívesen játszom:

  • Nem szeretem nagyjából a harcos, vagy harcra kifejlesztett karakterkasztokat
  • Nem szívesen játszom gonosz jellemű karakterrel (ami például a boszorkánymestert fixen kizárja a karakterek közül)
  • Ellenben bármilyen szerencsevadász, vagy nem agresszív varázshasználó, pap az fekszik.

Nézzünk tehát mit is keresünk a mi kis MAGUS csapatunkba:

Amennyiben érdekel…

Abban az esetben mihamarabb várjuk a jelentkezéseket. Ezt meg tudjátok tenni itt hozzászólás formájában, a biborhold.hu facebook csoportban a megosztott poszt alatt, illetve privát facebook üzenetben is! Remélem el tudunk indulni a Dungeon tükrei, esetleg a Dungeon kulcsai néven (ez utóbbi egy tolvaj banda lenne nyilván), vagy bármilyen banális néven.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés:[RPG+HKK] Egész hétvégés versenyzés - Bíborhold

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük