Kiemelt vidéki verseny Szombathelyen (22-02-26)

By Robi

Az a francos Covid… 2019-ben határozott úgy a Beholder Kft, hogy megújítja a vidéki versenyeket, azonban az első éven alig néhány helyszín tudta ezt megtartani. 2020 januárjában összeraktuk, hogy mely helyszín mikor tart ilyen versenyt, amit a kormány intézkedései jól keresztül is húztak. Közel 2 évet kellett várni arra, hogy 2020 márciusa helyett végre 2022-ben Szombathelyen is legyen ilyen verseny. (Az előzetes beharangozóját itt találjátok.) A promóciós lap A legaljasabb motyogó” volt, aminek a különlegessége, hogy ezen a versenyen lehetett először megszerezni.

Új helyszín, Braodway

A rendezvénynek a Broadway Cafe Club adott helyet, akikkel a lezárások után tudtam megegyezni új helyszínként. Maga a helyszín kifejezetten kellemes környezet, a helyiek nagyon kedvesek (mondjuk a régebbi helyen is azok voltak mindig), s ingyen adnak helyt a versenyeknek. Kapható üdítő és valami lepényféle is 4 ízben, így kajálni sem kell elmenni. Örülnék, ha minél többen kedvelnétek az oldalukat. (Igen-igen. ez itt egy kis reklám volt.)

Sajnos hiába a későre tett kezdés, magára a versenyre nem sokan jöttek el. A helybéli srácok sorra mondták le ilyen, vagy olyan okokra hivatkozva. Így aztán legvégül a helybélieket rajtam kívül Boti, Panák Csabi és Nika képviselték. Régen nem tartottunk versenyt, így aztán mindenki ki volt éhezve egy kis kártyázásra. Lássuk milyen sikerrel.

A versenyre összerakott paklik

Mint említettem nem túl sokan – szám szerint 12-en – vágtunk neki a versenynek. A következő paklikat tartották esélyesnek az emberek ezen a kiemelt versenyen:

 • A MidentudóBenke Botond
 • A Semmi mestereVárnai Péter
 • Goblin totemisten (epikus) /2 db/ – Niklai Bálint és Panák Csaba
 • Motyogó kultivátor (nem epikus) – Káré István
 • Roxati céhtanács főtitkára /2 db/ – Hajdu Roland és Kalugyer Roland
 • Korlátozás /2 db/ – Hibbey Levente és én
 • Semleges csatamezőAndrás Bence
 • Villámháború Gulyás Róbert
 • A fókusz meglelése + Antimágikus rakshallionNovák Balázs János

A 12 emberre négy fordulót tartottunk, ahol a döntőben Benke Botond Mindentudója mérkőzött meg Novák János Fókusz meglelésével. Az Antimágikus Rakshallionnal felálló pakli végül 2:1 arányban győzte le, az amúgy igencsak agresszív kontroll dekket. Az idei szombathelyi kiemelt versenyt végül veretlenül Novák János nyerte, kivívva ezzel a Nemzeti Bajnokságon való indulás lehetőségét. Ezúton is gratulálunk a győzteseknek!

A helyezések a következőképen alakultak:
 1. Novák Balázs János – A fókusz meglelése + Antimágikus rakshallion
 2. András Bence – Semleges Csatamező
 3. Kalugyer Roland – A roxati céhtanács főtitkára
 4. Benke Botond – Mindentudó

Ők négyen nyerték a 4 UR-t, mivel már a kiíráskor az a döntés született, hogy csak egy UR-t nyerhet mindenki, így hiába volt a legjobb amatőr Novák János, mivel ő nyert, így a második legjobb amatőr nyerte az amatőröknek járó ultra ritkát.

Paklik
A fókusz meglelése + Antimágikus rakshallion
Semleges csatamező
A roxati céhtanács főtitkára
A mindentudó
Legközelebbi események

Legközelebb Győrben tartunk ismételten egy kiemelt versenyt, mivel azon a helyszínen sem volt még ilyen. Előre láthatóan április 9-én, vagy 30-án fogjuk ezt a versenyt rendezni. Ez egyfelől a helytől és egy másik versenytől függ, ami már április 9-re be van írva! Még egyszer köszönjük mindenkinek, aki eljött a versenyre. Várunk mindenkit legközelebb is!

Címke , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük