Hype vonat – Orgling Boszorkány (Roxat Céhei)

By Robi

Az elmúlt 2 hétben elég sok lapot láttunk, s egy ízben a Beholder oldalán feltűnt már egy orgling is. Az orglingok büdös kis disznó-szerű lények, amelyek az Ősök Városa levelezős játékban tűntek fel először. Később egy eléggé népszerű etnikum lett a Hatalom Kártyái Kártyajátékban is belőlük. Olyannyira, hogy időközben saját epikus követőt is kaptak. Ezen kis lények jellemzője, hogy olyan büdösek, hogy ezzel képesek csökkenteni az ellenfél maximális élet- és varázspontját. A már megismert Orgling mecénás és Pukhi mellé jól illeszkedik majd a mai lapunk is.

Orgling boszorkány

Egy nem gyakori kártyáról van szó, így a beszerzése egyik orgling rajongó játékosnak sem lesz nehéz. Rögtön látjuk, hogy 1 nekron az idézési költsége, ami kifejezetten kedvező, hiszen mindig lesz rá erőforrás (hacsak nem égett el a dekkünk addig). Az utóbbi időben több olyan lap jelent meg, amely sávokra osztva lett egyre erősebb, azaz ha valamilyen feltétel teljesült, abban az esetben egyre erősödött. Ez a kis boszorkány kezdetben azonnali lapokat tudja elcsípni, ami az ellenfél maximális életpontjának minél nagyobb csökkenésével először “nem lény lap“-ra, majd “lap“-ra változik. Egy orgling dekkben ott a helye, hiszen ott a maximális életpont csökkenési feltétel könnyen teljesül. Oda nyilvánvalóan jól használható, azonban máshol nagyon kicsi az esélye, hogy azonnali counter-nél többet tudjon kihozni magából A lapra rákerült egy apró side képesség is. Amennyiben nincs rá szükségünk, abban az esetben el is lehet áramolni +1 zsz-ért. Ekkor 2 kártevőt ad nekünk. Az orgling dekk sosem volt egy drága pakli.

Amellett, hogy van saját epikus követője, s egészen jó kontroll dekket lehet rá építeni, még pénztárcabarát is. S azt se feledjük, hogy a sok gyakori-nem gyakori lapjával támogatja a kezdő vagy amatőr versenyen induló játékosokat.

Nektek hogy tetszik ez a kis kártevő?

Címke , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés:Hype vonat – Termomágikus indikátor (Roxat Céhei) - Bíborhold

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük