Sárkánykő – Új shop a láthatáron

by Robi

A második hullám megszorításai miatt mostanában kevesebb új HKK-s (vagy egyéb) hírt tudok írni. Legutóbb a Beholder új pakliszerkesztő alkalmazásáról olvashattunk, amelynek sokan örültünk. (Ha esetleg nem találkoztál volna még ezzel a cikkel, akkor ITT olvashatsz róla bővebben.) Most egy új webshopról szeretnélek tájékoztatni titeket, amelynek két tulajdonosa Dönczi Krisztián és felesége Eszter. Az új webshop Sárkánykő névre hallgat, erről kérdeztem meg a két tulajdonost egy rövid riport keretében.

Az új HKK webshopot ketten csináljátok Eszterrel?

Igen, közösen fogjuk csinálni. Mivel mindketten dolgozunk mellette, csak így tudunk elegendő energiát fordítani rá, hogy hatékonyan tudjunk működni. Én (Krisztián) megteszek mindent azért, hogy legyen mindig megfelelő mennyiségű és minőségű árukészlet. Ezt követően Eszti számlájára fognak menni az utalások, tehát igazából úgy fog működni minden, mint egy igazi jó házasság. Én a pénzből semmit nem látok… 😊 Viccet félretéve, majdnem tényleg így lesz. Én fogom csinálni a kártyás részét a boltnak. Eszti a rendelések intézésével és a papírmunkával fog foglalkozni, mivel évekig dolgozott rendelések kezelésével, ügyfelekkel, ez idővel úgyis kialakul. Megosztjuk a munkát, kiegészítjük egymást, mint az élet egyéb területein. A munka nagyobb részét igyekszem magamra vállalni.

Sokan tudják, hogy rengeteg lappal rendelkeztek, bizonyos értelemben véve csoda, hogy eddig nem készítettetek webshopot. Miért most éreztétek azt, hogy eljött ennek az ideje?

Őszintén szólva Eszter már nagyon régen szerette volna megcsinálni ezt a felületet. Mindig mondta, hogy a testvére ilyen honlapokat készít, s hogy biztosan szívesen segítene létrehozni az oldalt. Amikor először felhozta, még egyáltalán nem érdekelt ez a lehetőség, nem akartam vele foglalkozni. Akkor még azt gondoltam, elegendő a Beholder fórumán árulni a lapokat, hiszen itt akkor már megvolt a vevőköröm. Néha felraktam egy-egy hirdetést, s ez elégnek tűnt. Eszembe sem jutott, hogy nem ez a legalkalmasabb felület erre. Egy idő után azonban elkezdtek csökkeni a megrendelések, fogyni a vevőkör. Hiába adtam jó áron a lapokat, a forgalom mégis csökkent. Először egyértelműen az új webshopok számlájára írtam ezt a tendenciát (hiszen nekik ekkor már voltak promóciós lapjaik, amelyek elképesztően nagy előnyt jelentettek), később jöttem rá, hogy a fórumon való hirdetés már nem elegendő.

A licitcsoport megjelenése aztán felnyitotta a szemem! Meglepődtem rajta, hogy az általam árult lapokat néha dupla áron vásárolták meg ott az emberek, mint amit én kértem volna érte. Tényleg nem volt világos, hogy mennek ezek a dolgok. Elkezdtem információt gyűjteni, kérdezgetni ezeket a játékosokat, hogy milyen felületeket használnak, s hol szoktak utánanézni a lapok árának. Némelyik válasz kifejezetten meglepő volt, többen nem is ismerték a Beholder oldalát. Ekkor tudatosult bennem, hogyha komolyabban szeretnék foglalkozni kártyák eladásával, akkor csakis a webshop lehet a megoldás. Emellett valljuk be, hogy amúgy is sokkal praktikusabb, kényelmesebb mindenkinek.

Kaptatok külső segítséget a Sárkánykő oldal készítésekor?

Igen természetesen.

  • A legtöbb segítséget a Libertan tulajdonosától, Minyó Andrástól kaptuk, amit ezen az úton is nagyon köszönünk neki. (Úgy érzem, hogy ezek után életem végéig én fizetek, ha leülünk sörözni. 😊)
  • Az oldal megjelenését Pataki Istvánnak köszönhetjük. Ő beérte néhány üveg sörrel a munkája ellentételezéseként, amit mi köszönünk neki. 😊
  • A fejlécet és a logo-t Várhelyi Döniz grafikusnak köszönhetjük. Az ő munkáival még egészen biztosan fogtok találkozni kártyalapokon is. 😉

A Sárkánykő oldalt természetesen folyamatosan újítani, frissíteni és szépíteni szeretnénk, ezért ha Ti láttok benne olyat, amin változtatnátok, szívesen fogadjuk az építő kritikát.

Bennem sokszor felmerül, hogy a HKK-s közösség egy eléggé szűk piac. Nem érzitek úgy, hogy kicsinek bizonyulhat ennyi szereplőnek? (Hiszen ez így már a negyedik olyan hely lesz – Dungeon, Alanor, Libertan után – amelyik kártyákat árul.)

Attól függ, mit nevezünk szűk piacnak. A HKK játékosbázist semmiképp nem nevezném annak. Rengeteg olyan játékos van, aki csak gyűjti a lapokat, illetve hobbi szinten játszik, tapasztalatom szerint ők is vásárolnak kártyalapokat. Ezen felül én úgy látom, hogy a rotáció miatt lesznek olyanok, akik visszatérnek a játékhoz. Velük ez a kör bővülni fog, legalább is mi nagyon bízunk benne. Ha ez a tendencia valóban elindul, akkor ez a 3 webshop, amit felsoroltál, nem is sok. Szoktam figyelni ezeket a weboldalakat, s feltűnt, hogy a webshopok nem mindig követik a trendeket.

Többször észrevettem, hogy a lapok árváltozása nem naprakész, sokszor a készlet is hiányosnak mondható. Emellett én el tudnék képzelni kicsivel több akciót. Számunkra fontos, hogy naprakészek tudjunk maradni, s igyekszünk majd élen járni mind az akciókban, mind pedig a kártyák árának változásában. Igyekszem a legjobb tudásom szerint teljesíteni, amúgy sem jellemző rám, hogy félvállról vennék bármit. Úgy látom, hogy amit az ember nem szívvel és lélekkel csinál, annak nem sok értelme van. Kérdésedre visszatérve: én csak folytatom azt, amit nagyon régóta csinálok, árulom tovább a lapokat, csak most már egy webshop keretein belül. Semmi se változik, semmit se kockáztatunk, ez eddig is volt, csak nem ebben a formában.

Melyik kiegészítőtől lehet majd lapokat kapni a Sárkánykő oldalon?

Az Alanori Olimpiától, a Homokdűnék kiegészítőig mindent, illetve az AO után megjelent Zén-ekből is árusítunk minden lapot. A rotáció miatt ennél jobban visszamenni szerintem nem igazán érné meg.

Terveztek az oldalon HKK-n kívül egyéb termékeket árulni? (Adja magát a könyv, a társasjáték, más kártyajátékok, esetleg kártyakiegészítők.)

Mindketten nagyon szeretjük a minőségi kiegészítőket, így természetesnek tartottuk, hogy protektorokkal, kockákkal, deck boxokkal és mappalapokkal is bővítjük a készletet a lapokon kívül. Sajnos a beszerzési forrásaink még szűkösek, így nem mindent tudunk a legjobb áron beszerezni, ezen a jövőben még dolgozni fogunk, hogy ezeket a termékeket is jó áron tudjátok tőlünk megvásárolni. A kártyás kiegészítőkön kívül csak és kizárólag HKK-val fogunk foglalkozni. Más kártyajátékok, könyvek és társasok nem szerepelnek a tervekben.

Szoktam követni a piac változásait. Nekem úgy tűnik, hogy időről-időre megugrik a régi lapok utáni kereslet, s ezeket nem igazán lehet kapni shopokban. Terveztek-e régebbi kártyalap árusítást?

Nem lesznek régi lapok. Nincsenek ilyen lapok készleten, illetve úgy látom, hogy van pár régi gyűjtő, akik egymásra licitálgatnak. Félek, ha egyszer mindent összegyűjtenek, akkor ezen lapok iránt a kereslet lecsökken, s nem fognak ennyit érni. Nem szeretnék ezzel foglalkozni, erre kiváló felületnek tartom a licit csoportot.

Csak ritka lapokat árultok, vagy lehet kapni majd gyakori és nem gyakori lapokat is? Laponként vagy készletben lesznek elérhetőek ezek az egyes kiegészítőkhöz?

Lesznek gyakori, és nem gyakori lapok is, sőt ez elérhető lesz nem csak darabonként, hanem playsett-ben is minden olyan kiegészítőhöz, amit amúgy is árulunk. Ugyanez vonatkozik a ritka lapokra is. Ultra ritka lapokból egy elég nagy készlettel nyitunk, amit szeretnénk folyamatosan frissíteni. Természetesen a legújabb ultra ritkákból is lesz majd készlet, csak legyenek végre versenyek! 😊

Említetted korábban a promóciós lapok előnyeit. Lesz saját promóciós lapotok? Erről lehet tudni valamit?

Természetesen lesz! Promóciós lap nélkül nem is lenne sok értelme az egésznek, én úgy gondolom. Ha minden igaz, a 2021-es év második kiegészítőjével együtt fog jönni. Bevallom, izgatottan várom már, hogy végre a kezemben tartsam ezt a kártyát! Talán nem meglepő módon – a webshophoz hasonlóan – Sárkánykő lesz a neve. Igyekeztem én magam egy jól balanszolt lapot kitalálni, talán nem árulok el nagy titkot, ha elmondom a lap eredeti alakját én alkottam meg. Remélem nektek is nagyon fog tetszeni, s szeretni fogjátok! Annyi biztos, hogy lesz miatta egy kis „csúfolódás”.

Amit még mindenképpen szeretnék megkérdezni, hogy milyen nyitási akciókkal készültök?

Úgy gondolom, hogy igyekeztünk a Sárkánykő webshopban nagyon jó árakat kialakítani, ennek megfelelően nem szerettük volna ezeket még olcsóbbá tenni nyitáskor. Ezért egy kicsit más irányba vittük el ezt a kérdést. Készültünk 200 elég komoly kis zsákbamacskával, amit akciós, bevezető áron lehet majd megvenni a shopból.

Amit tudni lehet róluk:

  • Ahogy azt már máshol is megszokhattátok, mindegyikben 3 ritka lap lesz.
  • A macskák felében nyitható valamilyen FOIL ritka, vagy isteni lap.
  • Lesznek benne Homokdűnés ritkák, illetve új kódos lapok is.
  • Minden 10-edikben bontható lesz ultra ritka lap is, azaz összesen 20 darab UR-t rejtettünk el bennük, amelyekből 3 db foilos!
  • A macska tartalmáról vannak fent képek az oldalon, így annyira nem is lesz zsákbamacska 😊

A másik akció:

  • Azt a vevőt, aki március 31-ig a legmagasabb értékben vásárolt az oldalon, egy FOIL ultra ritkával ajándékozzuk meg.
  • A második legmagasabb értékben vásárló pedig ugyanennek a lapnak a sima verziójával lesz gazdagabb.
  • Nyereménylapként szóba jöhetnek jelenleg: Fény a sötétben, A pokol kutyája, A főnix halála vagy A legfőbb káoszmester. Természetesen, ha addigra újra elindulnak a versenyek és hozzá lehet jutni az új lapokhoz, akkor azok közül szeretnénk kiosztani 1-1 darabot.
Krisztián és Eszter
Pontosan melyek a webshop elérhetőségei, ahol a vásárlók elérhetnek titeket?

A webshop címe: https://hkk.sarkanyko.hu/

Ezen kívül van egy Sárkánykő webshop néven futó facebook csoportunk is: https://www.facebook.com/sarkanykowebshop

Remélem, sokatoknak okoz örömet, hogy egyre több HKK-val foglalkozó bolt és webshop van jelen a neten. Én személy szerint ezt a HKK egyik pozitív lépcsőjének látom. Nektek hogy tetszik az új oldal? Véleményeiteket írjátok meg itt a cikk alatt, illetve a Facebookon!

Címke , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük