COVID-19, enyhül a korlátozás?

Mikor lesz az első verseny?

by Robi

Bizonyára mindenki értesült róla, hogy az ország vezetői jövő hét hétfőtől, azaz május 4-től a vidékiek számára több korlátozást feloldanak.

Ennek értelmében kinyithatnak az éttermek teraszai, a nyitvtartási korlátozások feloldódnak, illetve elvileg lehet (de aztán kiderült, hogy mégsem) közösségi rendezvényeket tartani. Ezzel kapcsolatban felmerült több emberben (tőlem is kérdezték többen), hogy lehet-e versenyt tartani?

Én azt mondtam, illetve azt gondolom most is, hogy megvárnám a Beholder Kft hivatalos állásfoglalását erről, de én jelenleg még több szempontból sem tartom lehetségesnek a versenyek szervezését:

 • Az éttermek, kávézók kiülős részei kinyithatnak, de szerintem a kártyaverseny többnyire benti elfoglaltság. Ennek oka, hogy ugye esőben eláznak a lapok, szeles időben meg széthordja a szél. Persze Wekerlén is van kinti rész, ahova ki lehet ülni, de ha esik az eső, vagy viharos szél fúj senkinek nem kell kinn maradni. Jelenleg ugye nem garantált a benti tér, s hát ember legyen a talpán, aki hetekkel előre látja hogy az időjárás milyen lesz. Legalábbis én biztos, hogy nem vagyok jós.
Delphoi jósda
 • Az is a versenyek indulásának lehetősége ellen szól, hogyha valamilyen szerencse folytán az időjárás nem szólna közbe, akkor is ott van, hogy a vendéglátó helyeknek (márpedig általában vidéken ilyen helyek biztosítják a versenyhelyszíneket) egy olyan helyen kellene asztalokat biztosítani játékra, ami nem elkülöníthető, ráadásul az esetlegesen ebédelő fizetővendégek rovására, miközben az éttermek bevétele az elmúlt 2 hónapban 0 volt. Azt gondolom, hogy senki nem vetheti a szemükre, ha ezt korlátozott körülmények közt nem biztosítják. Még nem kérdeztem, de számomra eléggé nyilvánvalónak tűnik, hogy csak a teljes korlátozás feloldása után tér vissza minden a rendes kerékvágásba.
Szombathelyi Május 1 Étterem
 • A védekezés nem szűnt meg, így kénytelenek vagyunk várni. A korlátozások egy esetleges romlásnál visszaállhatnak, s ekkor újra minden változhat. Tudom, hogy a legjobbra kellene készülni, de én nem vetem el a rossz forgatókönyvet, ezért személy szerint ebben a kérdésben is kivárnék.

Jelenleg a koronavírus információs oldalán az az információ van, hogy augusztus 15-ig nem lehet rendezvényt szervezni, ami azért még 3,5 hónap. Ígérem írni fogok az első versenyről is a “postkoronális” korban.

Nektek mennyire hiányzik a játék? Szerintetek mikor indul újra az élet HKK fronton? Szerintetek milyen hatása lesz ezeknek a hónapoknak a játékra?

Címke , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

2 hozzászólás a(z) COVID-19, enyhül a korlátozás? bejegyzéshez

 1. Bubu mondta:

  A Behon is leírtam, hogy jelenleg kizártnak tartom, hogy működjön, mert:

  1. Ezek az események is rendezvénynek minősülnek.
  2. Az éttermek beltere zárva van.

  Szerintem egyébként az utóbbi a neccesebb, ha azok kinyitnak, onnantól már tarthatóak az események, és szerintem akkor már a létszámmal sem lesz gond, mert a helykorlátozások azt az időszakot kevésbé érintik, amikor verseny van.

  Egyébként szerintem nem fog ez az állapot augusztus 15-ig tartani, előbb-utóbb legalább a kisebb rendezvényeket engedni fogják.

 2. Miklós mondta:

  Köszi az összefoglalót! Egyelőre sajnos aug. 15. a hivatalos határidő, ehhez igazítjuk a dolgokat. Remélem ha változik valami akkor időben tájékoztatnak minket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük